Uber

Uber është paguar $20 milionë për të mashtruar njerëzit në ngarje.

Marrëveshja njoftoi të enjten me Komisioni Federal i Tregtisë mbulon deklarata Uber bërë nga fund 2013 deri 2015 duke u përpjekur për të rekrutuar më shumë Shoferët e për të zgjeruar shërbimin e saj dhe mbeten përpara rivalit të tij kryesor, Lifting.

FTC pretenduar se drejtuesit më Uber janë duke fituar shumë më pak në 18 madhe U.S. Qytetet se Uber publikuar online. Rregullatorët gjithashtu pohoi se shoferët plagë paguar të konsiderueshme më shumë për qira makina se kompania kishte pretenduar.

"Shumë konsumatorë të regjistroheni për të përzënë për Uber, por ato nuk duhet të merren për një udhëtim rreth potencialit të fitimeve të tyre ose koston e financimit të një makine me Uber,"Tha Jessica Rich, Drejtori i Zyrës së Mbrojtjes së Konsumatorit FTC-së.

Uber nuk e pranojnë fajësinë apo mohojë të pretendimeve, dhe hequr dorë nga të drejtat për të sfiduar zgjidhje, sipas tallash metali gjyqësore. Si kusht të marrëveshjes, Uber duhet të paraqesë një raport të përputhshmërisë vitin e ardhshëm detajuar reklamat e saj, marketing, dhe aktivitetet e shitjes, me shpjegim se si kjo në përputhje me rendin e.

Një zëdhënës i kompanisë tha prag, "Ne kemi bërë shumë përmirësime në përvojën e shoferit gjatë vitit të kaluar dhe do të vazhdojë të përqëndrohet në sigurimin që Uber është alternativa më e mirë për cilindo që kërkon për të fituar para në orarin e tyre."

The $20 milion zgjidhje është sfida e fundit ligjore në luftën e vazhdueshme Uber me drejtuesit e saj. Kompania udhëtim, duke përshëndetur, së bashku me konkurrenti i saj Lyft, janë tangling me ankesat shofer që statusi i tyre i punësimit është i keq klasifikohen si kontraktues jo të punësuar. Ne shtator, Uber përpjekur për të zgjidhur një kostum klasë-veprimit për këto ankesa, por gjykatësi refuzoi të kompanisë $100 milionë ofertë si të pamjaftueshme.

Uber gjithashtu ekzagjeruar të ardhurat mesatare për orë të shoferëve të saj në 16 tjera U.S. qytetet dhe Orange County në Kaliforni, sipas ankesës FTC-së.

Rregullatorët gjithashtu fajësoi Uber për referimin Shoferët e programeve të financimit makinë që të ngarkuar më shumë se kompania kishte premtuar.

FTC miratuar zgjidhje në një 2-1 votim. mospajtues zgjedhësi, Komisioneri FTC Maureen Ohlhausen, kundërshtoi të sepse ajo nuk besonte konsumatorët veprimet Uber të dëmtohen.

për shembull, në një deklaratë të publikuar në faqen e internetit Uber-së nga maji 2015 deri në gusht 2015, Kryeshefi Ekzekutiv Travis Kalanick mburrej se të ardhurat vjetore të New York-ut shoferët e qytetit të shërbimit mes-varg tejkaluar $90,000 dhe të ardhurat vjetore të Shoferët e saj San Francisco mes-varg në krye $74,000, sipas FTC. Hetimi i agjencisë përcaktuar se aktuale të ardhurat mes-varg për Shoferët e New York-ut ishte gati një e treta më pak, në $61,000, dhe 28% më pak në San Francisko, në $53,000, gjatë vitit që çon deri në deklaratën e Kalanick-së.

Në gusht 2015, Uber rishikuar deklaratën e saj për të specifikuar vlerësimet e saj pasqyrohet Shoferët’ "mundshme" të ardhurat në këto dy qytete. FTC thotë se më pak se 10% e Uber shoferët në Nju Jork dhe San Francisko goditur nivelet e të ardhurave qarkulluar nga kompania.

gjithashtu, Shoferët Uber në mbarë botën vazhdojnë të protestojnë shkurtimet e saj Fare, duke pretenduar se ajo ha në të ardhurat e tyre dhe e bën të vështirë për shoferët me kohë të plotë për të fituar një jetesë.

Uber ka pasur për të zgjidhur kostume të ngjashme mbi formulimin e saj në reklama për konsumatorët. Gjyqtari hodhi poshtë Uber-së $28.5 milion vendbanime në shtator për dy kostume klasë-veprimit mbi kompaninë akuzuar një tarifë për "kalërimi sigurta,", E cila mbuloi kontrolle sfond, dhe mischaracterizing praktikave të sigurisë të kompanisë. Uber u urdhërua gjithashtu të paguajë $47,000 Shfrytëzues një total prej $374,000 për të akuzuar një 20 qind shpërblim që është dashur të përfshihet në fare.

Share this article

Pin atë në Pinterest

Shperndaje kete

Share këtë post me miqtë tuaj!