Home / world-news /

congo drejtësisë

congo drejtësisë

congo drejtësisë

Toka e pasur Kongos është e pabesueshme. përafërsisht 80 Përqindja e coltan së botës është lëshuar mbi kombet kufirit të, megjithëse jo më shumë se 1% i çelikut shitur në të hapur-treg është kongolez (Coltan mund të gjenden në laptopë, Telefonat celular, kamera etj). Congo gjithashtu mund të është e pasur me diamante, naftës dhe ari.

Së bashku me grupet rebele dhe vlera jo të mjaftueshme në mesin e vajzave, OKB-ja shpesh ka thënë se Congo mund të jetë kryeqyteti përdhunimi i të gjithë botën duke përdorur një deklaratë nga Journal juaj Amerikane e Shëndetit Publik lëshuar komente në 2011 që 48 gra u përdhunuan çdo 60 minuta. Si fëmijët, jeta nuk është shumë më e lehtë për ta. vetëm 50% të gjithë fëmijët kanë mundësi të shkojnë në shkollë dhe të atyre që, shumica janë fëmijë. Që nga ai ekip, ajo vetëm gjysma ata të mbijetojnë kalojnë klasën e pestë. Kjo është 25% i kombit diplomimit shkollë të mesme (UNICEF).

Congo Drejtësisë: a call to freedom fighters.

Individët e Kongos megjithatë mbeten disa nga njerëzit më elastik në botë, edhe pse territori i Kongos është marrë me fatkeqësitë e mëdha të fundit. Muzikë dhe partia e tyre janë identifikuar ndërkombëtarisht dhe kënaqësi e madhe është marrë nga personat brenda krijimtarinë e tyre shfaqet brenda materiale me shkëlqim dhe kostum e tyre të mrekullueshme. Ne mendojmë atë një njohje të frikshëm të jetë në gjendje për të kultivuar punën tonë në tregun më të madh të Afrikës.

Kongo-së mund të gjenden në mes të Afrikës. Është e njohur për disa si "qendër e errësirës", për shkak të viteve të tij të betejës kaotike, edhe pse ajo përmban shumicën e aseteve të pasur & shumica e njerëzve mikpritës. Midis dekada 1998-2004-së, vdekjet’ Numri i padepërtueshëm, 1,200 vdekur çdo ditë të vetme për shkak të betejës. Kjo është e njëjtë për tre 9/11 terrorist sulmon një javë ... për tetë dekada (UNICEF).

komente e tyre i shfaqur DRC është ndër top-tre vendet më vdekjeprurëse për të bërë të krijuara.
Historia e vërtetë është e komplikuar, me presionin në mes të një numri të madh të kryekomandantëve dhe organizata të ndryshme rebele dhe ndërkombëtare, paparashikueshme ndihmë funksion dhe qeverisë probleme që janë mëparshme. Arsyeja pas luftimeve aktuale është gati papërcaktueshëm dhe i panjohur, ndërsa përdhunimet mund të duket të ndodhë në një impuls pa rezultate të prekshme në masakrat. Por me asete Kongos që janë tepër të pasur natyrore, është e mundur për të vetëm të mendoj se kjo është një periudhë e përsëritur e urisë për prosperitet dhe energji.

Share this article

Pin atë në Pinterest

Shperndaje kete

Share këtë post me miqtë tuaj!